Matkusta tervein jaloin

Ihmiset matkustelevat yhä enemmän ja enemmän, ja istuvat matkustaessaan pitkiä matkoja paikoillaan. Kun liikkuminen on rajoitettua, on verenkierto jaloissa huonompaa. Tämä voi johtaa useisiin yleisiin oireisiin, kuten raskaalta tuntuviin jalkoihin, jalkakipuihin, turvotukseen sekä jaloissa että nilkoissa. Pitkäaikainen istuminen on myös riskitekijä tromboflebiitin tai syvän laskimotukoksen kehittymiselle. Jossain tapauksessa laskimotukos voi lähteä liikkeelle, ja vaeltaa keuhkoihin aiheuttaen keuhkoembolian.

Jalkojen epämukavuutta ja syvän laskimotukoksen riskiä esiintyy myös matkustettaessa autolla, junalla tai bussilla. Ei pelkästään lentomatkoilla. Kun istutaan liikkumatta yli neljä tuntia, syvän laskimotukoksen riski kasvaa neljä kertaa korkeammaksi. Syvä laskimotukos voi tulla kenelle tahansa matkan aikana, iästä, painosta tai elämäntavasta huolimatta.

Yksinkertainen ja mukava keino välttää raskaalta tuntuvia jalkoja, jalkakipuja ja jalkojen / nilkkojen turvotusta matkan aikana, on käyttää SIGVARIKSEN kompressiosukkia. Kompressiosukkien käyttäminen on myös suositeltavaa sen takia, että ne vähentävät riskiä saada vakavampia komplikaatioita kuten tromboflebiitin, syvän laskimotukoksen ja keuhkoembolian. (Lähde: Yuet, Wan 2007. Advice on travel-related DVT. British Deparment of Health.)

SIGVARIS lääkinnällisten hoitosukkien on todistettu ehkäisevän oireita, kuten väsyneitä, raskaalta tuntuvia ja särkeviä jalkoja sekä jalkojen / nilkkojen turvotusta.

 

SIGVARIKSEN ohjeita matkustajalle:

  • Käytä mukavia vaatteita
  • Liikuta jalkojasia ja nilkkojasi joka 30 minuutin välein: 10 koukistusta ja 10 ojennusta
  • Kävele lyhyitä matkoja joka toinen tunti
  • Juo runsaasti nesteitä välttääksesi nestehukka. Vältä alkoholia
  • Käytä SIGVARIS kompressiosukkia

 

Kompressioterapian hyödyt

Asteittaisen puristuksen omaavat kompressiosukat ovat tehokkain keino ehkäistä turvotusta. Ne vähentävät myös jalkakipuja  ja raskaalta tuntuvia jalkoja sekä mahdollisesti ehkäisevät hämähäkkisuonia ja suonikohjuja. Ne vähentävät akuuttien sairauksien riskiä pitkillä matkoilla parantamalla verenkiertoa ja laskimoiden toimintaa. Kun huomaat kompressiosukkien edut ja mukavuuden matkustaessasi, voit haluta käyttää niitä ympäri vuoden ja jalkasi kiittävät sinua.

 

SIGVARIKSEN ohje

Matkusta ilman ongelmia TRAVENO –sukkien kanssa: TRAVENO –sukkia saat lähimmän SIGVARIS jälleenmyyjäsi kautta. TRAVENO –sukat ovat suunniteltu parantamaan matkustajan jalkojen terveyttä, ja niitä on saatavilla ainoastaan polvisukkina useissa eri väreissä.

Matkustessasi voit käyttää myös SIGVARIS hoitosukkia ja sukkahousuja ehkäisemään jalkaongelmiasi. Hoitosukkiamme on saatavilla useissa eri materiaaleissa, muodikkaissa väreissä ja tyyleissä. Kysy SIGVARIS jälleenmyyjältäsi.