Suonikohjut

Mitä ovat suonikohjut?

Yli 30% teollisuusmaiden naisväestöstä ja 10% miesväestöstä hakevat apua jalkojen laskimo-ongelmiin ja –oireisiin.  Perinnöllisyys, ylipaino ja ammatit joissa joudutaan seisomaan tai istumaan pitkiä aikoja voivat lisätä riskiä sairastua krooniseen laskimoiden vajaatoimintaan. Krooninen laskimoiden vajaatoiminta on etenevä sairaus ja voi saada aikaan komplikaatioita, kuten ihon pigmentoitumista, kroonista turvotusta, ihottumaa, verisuonitulehduksia ja ääritapauksessa säärihaavan. Tyypillisimmät oireet ovat jalkojen tuntuminen väsyneilta ja raskailta, erityisesti pitkän työpäivän jälkeen, sekä jalkojen turvotus.

Suonikohjut kuvastavat taudin vakavampaa tasoa. Yleisesti, mitä suuremmat suonikohjut, sitä vakavammasta ongelmasta on kyse. Pitkään olleet suonikohjut sekä tukokset poikkeuksetta johtavat ihovaurioihin, joista pahimmat kehittyvät säärihaavaksi. Tämän vuoksi  on tärkeää tehdä diagnoosi on tärkeä, että saadaan estettyä taudin kehittyminen vakaviksi komplikaatioiksi. Tutkimukset kertovat että 17% miehistä ja 33% naisista kärsii suonikohjuista.

 

Kompressioterapian hyödyt

Kompressiohoito on kansainvälisesti suositeltu hoitomuoto suonikohjuihin. Suositukset perustuvat aiheesta tehtyihin tutkimuksiin ja kuvailevat konkreettisesti kompressiohoidon fysikaaliset, fysiologiset ja kliiniset tulokset. Lisäksi useat kansainväliset tutkimukset vahvistavat aikaisessa vaiheessa aloitetun kompressiohoidon hyödyt kroonisen laskimoiden vajaatoiminnan hoidossa, sekä syvän laskimotukoksen hoidossa ja post-tromboottisen oireyhtymän ehkäisyssä.

 

SIGVARIS auttaa

SIGVARIS on omistautunut jo yli puolen vuosisadan ajan laadukkaiden kompressiotuotteiden kehittämiseen ja valmistamiseen. Nämä laadukkaat tuotteet tuovat uuden elämän monenlaisista laskimo-ongelmista kärsivien ihmisten jaloille.

Laskimoiden vajaatoiminnasta kärsivien ihmisten tarpeet ovat erilaisia ja heidän vaatimuksensa muuttuvat ajan ja elämäntilanteiden myötä.  SIGVARIS on suunnitellut laajan valikoiman lääkinnällisiä kompressiotuotteita vastaamaan niihin tarpeisiin. Etsii asiakas sitten muodikasta sukkaa laskimoiden vajaatoiminnan hoitoon, tai tehokasta ratkaisua lymfakierron häiriöistä johtuvan turvotuksen ehkäisyyn, voi hän aina luottaa SIGVARIKSEN lupaukseen eriomaisesta istuvuudesta, käyttömukavuudesta ja todistetusta tehosta.